Investicija v Vas in DJ opremo mora biti premišljena, saj vas želimo z PULSE nasveti usmeriti v racionalen nakup, ki se vam bo maksimalno obrestoval. Pri tem še vedno verjamemo v pregovor ‘’malo denarja, malo muzike!’’

Predvajanje glasbe tehnično ločimo na dve skupini: 1. Analogni in 2. Digitalni način.

1. Vinyl / USB (po starem t.i. CD-DJ-ji)

Vrtenje poteka analogno, brez računalnika. Tega načina se večinoma poslužujejo že izkušeni, profesionalni DJ-i, ki se z vrtenjem ukvarjajo že dlje časa. Oprema je višjega cenovnega razreda (Pioneer CDJ/XDJ oz. analogna oprema Technics SL-1210 gramofoni).

2. Kontroler / prenosnik

Primerno za ljubiteljsko vrtenje glasbe (hobi) oz. za začetnike. DJ oprema je zelo dostopna in cenovno ugodnejša. Glasba se predvaja digitalno samo s pomočjo računalnika. Svetujemo nakup: (Pioneer – DDJ 400 kontroler).

Našim resnim začetnikom svetujemo nakup Pioneer XDJ serije (All In One System), ki združuje analogni pristop z digitalnim načinom vrtenja preko USB-ja, brez računalnika. Način vrtenja je enak kot na profesionalnih CDJ playerjih, glasba se predvaja iz USB-ja, prehod iz ‘domače sobe’ v resne klube pa je bolj enostaven. Novodobna Pioneer DJ oprema je sicer kompatibilna tudi z računalnikom in programom Rekordbox. XDJ združuje oboje, je ugodnejša opcija in dostopna tudi začetnikom. Smiselno je omeniti, da se takšna oprema hitreje proda v primeru nadgradnje v prihodnosti. Pioneer namreč predstavlja svetovni klubski standard.

  • Pioneer XDJ – RX2 DJ / medijski predvajalnik
  • Sennheiser HD-25 DJ /slušalke
  • KRK G4 6/8 zvočniki / studio monitorji
  • SanDisk extreme pro USB 3.1 solid state flash drive / USB ključek
  • Neuroth color line čepki / zaščita sluha

Vsem udeležencem podarjamo popust na DJ opremo pri naših poslovnih partnerjih iz Maribora in Ljubljane. Kontakt: Timotej Gradišnik: 041 848 389

Za pripravo glasbe na USB programu Rekordbox in produkcijo glasbe priporočamo sistem macOS, saj je pripravljenost in zanesljivost MacBook računalnikov še kako pomemben faktor, ki vpliva na uspeh in pripravljenost DJ-jev. Priporočamo MacBook retina 13 ter prenosni disk Samsung SSD za arhiviranje glasbe. Za shranjevanje podatkov se večinoma uporablja oblak Dropbox, do katerega lahko dostopamo kjerkoli na svetu.

Za dodatne napotke in vprašanja glede opreme smo vam z veseljem na voljo! Vsi skupaj komaj čakamo, da se vidimo v DJ šoli, v prostorih kluba Pulse.